dinsdag 5 november 2013

Mohamed Amine Negro (btb3a) heeft meegedaan met de wereldkampioenschappen Taekwondo

Van vrijdag 25 tot en met zondag 28 oktober heeft Mohamed Amine meegedaan aan de wereldkampioenschappen voor junioren.
Dat is de leeftijdsklasse van 14 tot en met 17 jarigen.  Mohamed speelt in de selectie van Nederland. Met 17 andere Taekwando-spelers en enkele coaches is hij vrijdag 25 oktober naar Bonn in Duitsland afgereisd.
Voordat hij aan een wedstrijd kan beginnen, moet hij eerst worden gewogen. Zijn  gewicht moet liggen tussen 51 en 55 kg. Om op dat gewicht te blijven volgt onze sporter een eetschema en staat hij elke dag op thuis op de weegschaal.
Mohamed heeft zondag 27 oktober erg zijn best gedaan om andere spelers, afkomstig uit de hele wereld, te kunnen verslaan. Na 4 of 5 wedstrijden is het bekend of Mohamed Amine een beker in de wacht heeft kunnen slepen.

Mohamed is niet de enige binnen de familie Negro, ook zijn oudere broers hebben zich bekwaamd in deze sport. Zijn broer Ismail heeft het op de E.K geschopt tot 4de en ook op de WK belandde hij in de top 5. Onze leerling gaat er helemaal voor. Hij zou wel willen dat er 1 gymles in de week gebruikt zou kunnen worden om de noodzakelijke oefeningen te doen.

Ondanks zijn enorme inzet is hij op de vierde plaats geeindigd. Dit is een enorme prestatie.

Foto's volgen nog.