maandag 30 januari 2012

Gemengde leerweg doet week procestechniek

De leerlingen van de derde en vierde klas GL zijn woensdag 25 januari kennis gaan maken met procestechniek.In de procesindustrie zijn bedrijven waarin mensen en machines van grondstoffen een nieuw product maken. Niet handmatig, maar geheel geautomatiseerd. Daar zijn procesoperators voor nodig en die hebben ze binnenkort heel veel nodig. Vooral niveau 3 en 4 kunnen ze daar heel goed gebruiken (en het verdient nog erg goed ook!!!)
GL3A en Gl4A gingen naar Hill's in Etten-Leur en naar KOLB in Moerdijk.


Als eerst zijn we naar Hill’s geweest. Daar vertelden ze dat ze honden en kattenvoer maken, Hill’s maakt ook speciaal diĆ«ten voor zieke huisdieren en ze vertelden nog veel dingen over het bedrijf. Toen ze klaar waren kregen we allemaal aan jas, haarnetje, helm en oordopjes. Daarna werden we in groepjes verdeeld en gingen we een speurtocht doen door het bedrijf. Zo kregen we veel plekken te zien zoals de machines, laboratorium en de vervoersmiddelen voor het voer. Nadat iedereen terug was hebben we geluncht en werd de winnaar bekend gemaakt. Natuurlijk had GL4 gewonnen en kregen we allemaal leuke spulletjes mee naar huis.
Na Hill’s zijn we naar het bedrijf KOLB geweest. Het bedrijf maakt uit ethyleenoxide en palmolie was- en huidverzorgingsproducten. Hier kregen we een korte presentatie over het bedrijf en de veiligheid. Ook hier werden we in groepjes verdeeld en kregen we een helm en een veiligheidsbril. Met een begeleider zijn we het bedrijf door gelopen en hebben ze ons veel laten zien. Het waren vooral heel veel machines. Het leukste was in het laboratorium waar we zelf shampoo, gel of slijm mochten maken. Toen iedereen terug was hebben we nog wat gedronken en gegeten en zijn we weer richting school gegaan. Het was een leuke en leerzame dag!

Lotte van den Akker, GL4a