vrijdag 3 februari 2012

Hout Ontdek Tour

Donderdag 26 januari waren de leerlingen van de gemengde leerweg en basis en kader van timmeren naar ROC Tilburg geweest voor de Hout Ontdektour.
Toen we bij het ROC in Tilburg aankwamen met de bus gingen we de school binnen. Het was een groot gebouw overal liepen studenten en leraren rond. Onze leraren meneer Van de Wier en meneer Van Rossum waren een beetje de weg kwijt ‘en dat al bij de ingang!’. Vervolgens vroegen de leraren de weg, daarna kwam er een meneer aanlopen en we moesten met hem meegaan.
We kwamen bij een leslokaal waar we plaats namen, ondertussen kon je wat te eten of drinken nemen. De meneer stelde zich voor en gaf een korte presentatie over wat we gingen doen: een sleutelrekje maken en hout als materiaal ontdekken. Na zijn korte presentatie gingen met een andere leraar mee naar de houtafdeling van de school. Toen we bij de bouw aankwamen werden we in groepen van zes verdeeld en iedere groep begon bij een andere plek.

Je kreeg er ook nog vragen bij die je kon beantwoorden.
Toen iedereen klaar was met de vragen en het sleutelrekje, maakte de meneer van het ROC een groepsfoto van ons. De meneer van het ROC liet ons nog een powerpoint presentatie zien en vertelde over de opleidingen die in de bouw zijn.
Na zijn presentatie maakte hij bekend wie de meeste vragen goed had. Het was Ilona uit GL3a, die met twee bioscoopbonnen van elk € 25,- naar huis ging!
Een leerzame en leuke excursie samen met de Timmerklassen van onze school.
De rest van de foto's van de Hout Ontdektour vind je in het fotoalbum.

Yoki de Heer, GL4a