dinsdag 28 mei 2013

Wat moet een goede koning doen?

De afgelopen week stonden de lessen mens & maatschappij in het teken van een historisch moment: koningin Beatrix doet afstand van de troon en prins Willem Alexander wordt de nieuwe koning.
De opdracht voor de leerlingen was om te proberen iets op papier te zetten, een opdracht met de vraag: wat moet een goede koning doen of wat is een goede koning?

Het door Grietje Post gemaakte koningslied ( te zien op Koninginnedag in Man bijt hond ) is in een aantal klassen uitgedeeld terwijl in de ochtendpauze er een smakelijke verrassing was in de vorm van een oranjesoes!


Het is niet alleen feest. Er zijn ook momenten in de meivakantie waarop wordt nagedacht hoe ver het met die droom is van: “daar zal het altijd vrede zijn””
Op 4 mei denken we aan al die mensen die door hun leven te verliezen ons in vrede laten leven. We denken dan ook aan alle lelijke conflicten, waardoor het extra belangrijk is om te bereiken dat er niet alleen in de EU maar alle conflicten tussen mensen ophouden en de wereldbevolking de Nobelprijs voor de vrede krijgt……..
Vandaar dat we met de tweede klassers bij het oorlogsmonument in Oosterhout hebben stilgestaan. In drie talen staat welke mensen in Oosterhout worden genoemd:  Nederlands, Engels en in het Pools.

Het bevrijdingsfestival zal hopelijk een feest worden waar we als Nederlandse samenleving kunnen laten zien dat we met elkaar en samen vrede kunnen vieren! ( En dit allemaal naar aanleiding van een oranjesoesje !)

Groet,
Meneer Van Dijken.