dinsdag 20 december 2011

Gezonde school

Ontbijten is gezond! Het geeft je energie om je dag door te komen. Je lichaam heeft 's ochtends geen energie meer om te verbranden en is dan toe aan eten. Je kunt dus wel zeggen dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Toch wordt het ontbijt door veel mensen overgeslagen.


Je lichaam heeft dus zonder het ontbijt geen energie, dit kan je suikerspiegel omlaag brengen bij inspanning. Het kan erge gevolgen hebben. Je kunt bijvoorbeeld flauwvallen en even buiten bewustzijn raken. Maar in erge situaties moet 112 gebeld worden om je suikerspiegel op peil te brengen. Ontbijten is dus echt belangrijk voor je. Als je af wilt vallen moet je nooit je ontbijt overslaan, dat heeft namelijk geen zin. Want als je ontbijt overslaat, krijg je later op de dag behoefte aan snacks en aan ander ongezond eten. Bovendien kom je zonder ontbijt alleen maar aan: je lichaam gaat namelijk resten van voeding aanmaken om daar brandstof uit te halen. Je lichaam zet dan alles op alles om energie-vol de dag door te komen.

Vind jij het moeilijk om in de ochtend te eten?
Er zijn genoeg dingen tegenwoordig die je goed kunt eten in de ochtend, bijvoorbeeld: crackers, muesli, boterhammen en/of drinkontbijt.
Dus geen smoesjes meer, ontbijten hoort bij de start van een goede dag!

Groetjes,
Het team van de gezonde school!