woensdag 14 december 2011

Pest vrije school!

Diep van binnen ben jij ook onzeker.




Wie respect geeft krijgt het ook terug.

Behandel iemand zoals je zelf ook behandeld wilt worden!

Waarom ben jij beter dan anderen?

Nobody is perfect.


Sinds kort hangen er in de school posters, met allerlei teksten over pesten.
Jullie vragen je misschien af waarom die er hangen.
Nou, die hangen er omdat wij tegen pesten zijn en er teveel gepest wordt op scholen in Nederland, dus waarschijnlijk ook op deze school.
Er zijn veel mensen die zelfmoord plegen of ze zonderen zich af van de buitenwereld en dit allemaal door pesten. Dit vinden wij niet kunnen, er is al genoeg leed in de wereld. Dus daarom: Stop met pesten, want een betere schooltijd begint bij jezelf.
Veel mensen zeggen dat woorden geen pijn kunnen doen, maar woorden doen heel veel pijn. Misschien wel meer pijn dan een klap voor je kop of een schop. Woorden raken je diep, als er elke dag het zelfde naar je geroepen wordt. Denk goed na voordat je wat zegt, voor jou kan het een simpel woord zijn dat je zonder moeite zegt, maar voor de ander kan het veel gevolgen hebben. Hoe zou jij het vinden als dit jou overkomt? Denk daar maar over na als je die posters ziet.
Natuurlijk kunnen wij met zijn tweeën er niet opeens voor zorgen dat pesten stopt, maar we kunnen wel een steentje bijdragen. Met zijn allen komen we al een heel eind. Wij hopen dat we jullie iets kunnen leren.


Groetjes,

Twee leerlingen uit de derde klas

P.S. Word je gepest? ALTIJD MELDEN. Bij je vriend, vriendin, je moeder of een docent, aan wie je het ook vertelt. Blijf er niet mee rond lopen!